Aquest any el Dia de la Llibertat del Programari a Barcelona se celebrarà el dissabte 18 de setembre, al centre cultural Can Fabra del barri de Sant Andreu.

L'any passat vaig fer 12 xerrades de 5 minuts sobre Perl i aquest any parlaré de Perl modern i de Perl 6, però també faré un taller d'introducció a Perl 6 per escalfar motors.

Vegeu el programa sencer al wiki del Caliu.

Aquest dijous 29 de juliol està previst que surti a la llum Rakudo Star, la primera implementació [gairebé] completa i estable de Perl 6. Es nota que la comunitat en té moltes ganes perquè se'n parla molt i els Perl Mongers de Barcelona farem una petita celebració aprofitant que el mateix dijous tenim la reunió del mes de juliol.

Us he preparat un menú força complet per introduir-vos a Perl 6:

 • 20:00 - l'entrant: una petit tutorial per instal·lar Rakudo i Parrot
 • 20:30 - el primer: la traducció de la presentació de Perl 6 a Warszawa.pm
 • 21:00 - el segon: la presentació d'en Pm a l'OSCON d'enguany
 • 22:00 - les postres: /(salsitxa|cervesa)*/ a la fresca

El lloc triat per la celebració és la tradicional sala C6-E101 de l'edifici C6 al Campus Nord de la UPC (és el lloc de sempre per als que hàgiu estat anteriorment a alguna festa dels mongers). Si tot va bé, retransmetrem en directe l'esdeveniment i tot.

Correcció: m'han fet notar que dir que és una implementació completa no és exacte, tot i que s'hi acosta força.

Actualització: aquestes són les 2 càmeres disponibles durant la presentació (sense àudio, ho sento):

 • Ponent: vlc http://videoserver.ac.upc.es:921/
 • Transparències: vlc http://videoserver.ac.upc.es:922/

Foto testimonial:

Rakudo * Celebration Testimonial

M'agradaria fer un directori d'empreses, organismes i entitats relativament locals (d'àmbit català, per exemple) que apostin d'una manera o altra per Perl.

M'interessen sobretot les petites i mitjanes empreses o d'altres entitats en què conegueu positivament que s'usa Perl de forma considerable i preferiria evitar les empreses molt grans a menys que tinguin una aposta ben clara per Perl. Per exemple: els serveis TIC del Departament d'Arquitectura de Computadors de la UPC desenvolupem majoritàriament en Perl.

Em podeu ajudar a confeccionar el directori?

El temps passa volant i demà tornem a tenir la reunió mensual dels mongers de Barcelona al segon pis del Viena del carrer Pelai, cap a les 20:00.

A banda de comentar com han anat les primeres eleccions del grup, podem parlar també de les perspectives de futur, del famós concurs de samarretes que s'ha quedat a l'aire, de l'etern tema de la web dels mongers i qualsevol altra cosa que us vingui de gust.

D'altra banda, per celebrar que m'heu triat com a líder del grup, miraré de dur preparada una xerrada d'introducció al Shipwright.

Eleccions a Barcelona.pm

| No Comments | No TrackBacks

Us faig 5 cèntims del que vam acordar per a les eleccions del líder del grup:

 • les votacions d'aquest any seran del 6 al 20 de maig
 • en Francesc Guasch farà de secretari i enviarà els correus per a votar mitjançant el sistema CIVS
 • el líder del grup s'haurà de renovar cada any

Aquests són els candidats per aquest any:

 • Xavier Noria
 • Alex Muntada
 • Jose Luís Pérez
 • Sergio Arias

Actualització: El resultat de la votació ha estat publicat i anunciat a la llista de correu.

Demà dijous 29 d'abril és el darrer dijous de mes i farem la reunió setmanal dels Barcelona.pm. En principi havia de ser una reunió força tranquil·la i tradicional, és a dir, sense cap xerrada prevista per tant una reunió purament social. Però en unes setmanes la cosa ha canviat, us ho perdreu?

 1. en Xavier posant damunt la taula la qüestió de la renovació del líder del grup,
 2. en Jose Luis amb una xerrada sobre Opsview i Nagios,
 3. en Diego amb una altra xerrada sobre Catalyst i Moose.

Actualització: la reunió es farà al lloc de sempre, al segon pis del Viena del carrer Pelai a Barcelona, a partir de les 20:00.

Actualització: us adjunto una foto cortesia d'en Sergio: Barcelona.pm Meeting on April 2010

Demà dijous 24 farem la reunió de febrer dels Perl Mongers de Barcelona al pis de dalt del Viena del carrer Pelai de Barcelona, a partir de les 20:00, com de costum.

L'Esteve i en Xavier ens explicaran una mica què és això del FluidDB, en el que portem treballant un temps. L'Esteve ens farà una introducció a FluidDB i després en Xavier ens explicarà algunes particularitats de la implementació del client de Perl, Net::FluidDB.

A més a més, us duré uns regalets que em vaig endur de l'stand de Perl a la FOSDEM d'aquest any.

Correcció: Els desenvolupadors de FluidDB són l'Esteve i en Terry Jones. En Xavier va fer el client de Perl, però no és un desenvolupador del projecte. Dispenseu el malentès.

12 xerrades, 5 minuts cadascuna

| No Comments | No TrackBacks

El passat dissabte 19 vaig presentar aquesta xerrada durant la celebració del DLP2009 al centre cívic del barri de les Corts de Barcelona.

Era el primer cop que preparava una presentació en aquest format, el qual ens va mostrar l'any 2003 en Mark Jason Dominus durant una visita als Perl Mongers de Barcelona. Amb aquesta presentació pretenia assolir 3 objectius en carambola:

 1. dedicar més temps a Perl però de forma més productiva,
 2. reactivar una mica la comunitat de Perl Mongers local, i
 3. donar a conèixer Perl i la seva comunitat a tothom, fins i tot sense que sàpiga programar.

Ho he aconseguit? Doncs bé, crec que en part sí i per tant estic content. He dedicat més temps a Perl i he produït un resultat prou important, la xerrada. Amb l'excusa de la xerrada, he creat un repositori de codi al qual s'han apuntat diversos mongers i han col·laborat en la preparació del material, però d'altres també han col·laborat a través del correu. Finalment, la xerrada crec que va funcionar prou bé. Hi havia força gent, entre 15-20 persones, la majoria dels quals segurament tenien nocions de programació, però també n'hi havia que no. Tot i que també sembla que les rutinetes de les quals parlava van causar un impacte negatiu com a mínim a una persona.

Si teniu comentaris o suggeriments sobre el que us va semblar la xerrada o alguna manera de com millorar-la, tant en el contingut com en la forma de la presentació, els podeu fer aquí mateix o me'ls podeu enviar per correu a alexm a alexm punt org.

Avui dijous 24 és el darrer dijous del mes de setembre i per tant toca fer reunió dels Perl Mongers de Barcelona. Ens trobarem a les 20h a la segona planta del Viena del carrer Pelai, com de costum. Però també passa que avui és la Mercè i hi ha activitats i festa per tot Barcelona, així que potser serà una reunió poc concorreguda.

En qualsevol cas, si veniu podreu veure la presentació de les 12x5 xerrades que vaig fer al DLP2009 dissabte passat, us presentaré el nou goril·la que tenim al canals d'IRC i el seu company negao, podrem parlar sobre la meva idea de preparar un directori d'empreses que ofereixen serveis en Perl i ofertes de treball relacionades, etc.

Us recordo que aquest dijous 27 d'agost toca una nova reunió dels Perl Mongers de Barcelona. És agost i fa calor però segur que us vindrà de gust fer una cerveseta fresca en bona companyia, així que no falteu al Viena del carrer Pelai a partir de les 20h. Serem com de costum a la segona planta, prop de la finestra o no.

Per tal d'animar-vos a venir, tindrem algunes sorpreses:

Feu els vostres propis suggeriments o millor encara, veniu!

Actualització: El codi de descompte és acumulable amb la nova promoció de preus de la versió digital i sense DRM dels llibres Learning Perl i Mastering Perl, d'en brian d foy.